Busted

WAT IS EN WIL HET GENOOTSCHAP OMEN EST NOMEN?

Terug naar de homepage

Tja, wat doet het Genootschap Omen est Nomen? Dat wordt ons de laatste tijd wel wat vaker gevraagd. Tot op 1 februari 2005 bleven we dan wat vager in ons antwoord, vanaf 1 februari 2005 zijn we echter stapsgewijs informatie over ons Genootschap en onze doelstelling aan het 'lekken'.

Aanleiding voor onze openheid is tweeledig. Allereerst zijn we 'klaar' voor openheid na een korte periode van voorbereiding. Daarnaast stimuleerde een item over onze weblog in Taalpost (de nieuwsbrief van Onze Taal en Van Dale) ons om snel naar buiten te komen met details. Waarvan acte.


Wat willen we bereiken? Wie zijn we? Wat doen we?

Enkele terechte vragen die op 31 januari dus in de nieuwsbrief Taalpost van Genootschap Onze Taal en Van Dale stonden. Tijd voor wat duidelijkheid. Hier een korte 'Q&A'. Ook kun je deze PDF downloaden, dat geeft je ook een aardig idee.

VRAAG: Wie zijn wij? Welke mensen zitten er achter het Genootschap?
ANTWOORD: Helemaal niet belangrijk, voorlopig blijven we even 'anoniem' en gaat het ons om de doelstelling van het Genootschap. Als het nodig is openbaar te worden, voor een optreden in Vara Laat of een ander programma dat op onze 'hitlist' staat dan gaat ons masker natuurlijk af.

VRAAG: Wat is het Genootschap Omen est Nomen?
ANTWOORD: Een groepje 'gekken' met daarin wat vrienden die in de kroeg erachter kwamen dat ze zich ergerden aan hetzelde. Waarom is palindroom geen palindroom? We besloten dat we dit gingen aanpakken en het Genootschap werd net voor Kerst 2004 opgericht. Om ons Genootschap wat aandacht te geven zijn we een weblog gestart over taal, die proberen we dagelijks te verversen. Op de 'achtergrond' werken we aan ons strijdplan.

VRAAG: Wat wil het Genootschap?
ANTWOORD: Een palindroom voor palindroom! En dat in de Dikke van Dale! Hier een PDF document met daarin meer over ons doel!

VRAAG: Zijn jullie taalpuristen?
ANTWOORD: Nee! Onze stroming heet: Emsirupurisme. Wij zijn Netsirupuristen en  als je ons steunt ben jij dus een Tsirupurist. Onze tegenstanders lijden aan  Eibofobie, en en zijn dus Nebofoben, of als het een individu betreft, een Boofoob.

Dat was het even hoor. Ons Genootschap is nog jong en onze plannen nog vers. Heeft het jouw nieuwsgierigheid gewekt? Hier lees je meer:


Als je contact met ons wilt dan kan dat voorlopig alleen even via mail!